Everything about performans koçluğu

Grafik derecelendirme ölçeği en yaygın olarak kullanılan geleneksel performans değerlendirme tekniklerinden biridir.

İş hayatında koçluk becerileri geliştirme eğitiminiz var. Bu eğitiminize kimler katılmalı, katıldıklarında neler öğrenecekler?

Performans sorunlarının nasıl düzeltileceği konusunda onlardan fikir isteyin. Bu, eylem planlarını en iyi nasıl çalıştıklarıyla uyumlu hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Albert Solino Spotify Dilediğiniz her yerde tüm içeriklerimize Spotify'dan ulaşarak güncel uygulamaları, stratejileri ve şirketinize katma değer yaratacak tüm haberleri takip edebilirsiniz.

Yöneticilerin beklentilerini karşılamak advertisementına günlük / haftalık planlama oturumlarını dahil edin

Derecelendirme sıralamalarını iyiden kötüye doğru sıralar. Bu yöntem, bir çalışanın gerçek değerini değerlendirmede haksız bir sonuç ortaya çıkarır.

Kitapta, koçluk, “insanların kendi performanslarını azamiye çıkarmaları için potansiyellerini serbest bırakmalarına lawnımcı olmak” olarak tarif ediliyor.

Bireysel performans kavramı, şirketler ve bireyler için 1900’lerin başında şekillenmeye başladı. Dünya savaşları sonrasında kamu şirketlerinde ağırlık kazanarak ülkemizde de yaygınlaştı. Performans değerlendirme, eskiden “Şirket yöneticileri click here ve patronları olarak çalışanlarımızın performansını ölçmeliyiz.

Performans koçluğu genellikle satış ve pazarlama ekiplerinde kullanılsa da, tüm çalışanların kariyer performansını en üst düzeye çıkarmak amacıyla kullanılabilir. Bu süreçte, birey kendi kapasitesini ve performansını artworkırmak için nasıl çalışmalı, hangi engellere nasıl üstesinden gelmeli gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışır.

Çalışanınızın performans değerlendirmesinde, sayısal hedefler ve yetkinliklerden ne kadar pay out alması gerektiğine dair bir kindül yoktur.Şirketinizin dinamiklerine, ünvanlarına ve organizasyon yapısına göre firmanızı gözden geçirerek performans sistemini uygulamak gerekiyor. Genel mantık olarak şunu söyleyebiliriz; yukarı doğru çıktıkça organizasyonel hiyerarşide, sayısal KPI’lar (sayısal hedefler), cirolar, karlılıklar vs.

Sürekli performans koçluğu, çalışanların kendilerini değerli ve kurum için gerekli hissetmelerini sağlar.

İş hayatında koçluk becerileri geliştirme eğitimi, ilk başta yöneticiler için başlatmıştık. Sonra düşündük ki çalışan herkesin ihtiyacı var.

Yeni dünya üzerinde çOkay çeşitli unsurlar ile karşılaşıyoruz. Bu unsurlara; yeni nesil, krizler, dijitalleşme, trendler, iş dünyasında Y kuşağının olabildiğince ağırlık kazanması ve Z kuşağının iş hayatına atılması diyebiliriz. Farklı bir kuşak geliyor ve bu da beraberinde farklı çalışma yöntemleri ve farklı vizyonlar getiriyor. Hazıra alışkın, sabırsız ve bilgiye doymuş yeni kuşak, performans sonuçlarını görmek için bir sene beklemeyecektir.

Son olarak, bir performans iyileştirme systemı oluşturun. Bu advertımlar, çalışanın her bir hedefe ulaşmasına ve istenen sonucu elde etmesine yardımcı olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *